Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sportpszichó

Beszéljünk a szexről

2010. június 19. - sportforras

Egy focistával szemben rengeteg elvárás van: legyen fejben ott, hozza ki magából a legjobbat, figyeljen az étkezésére/súlyára, legyen jó taktikus, meg minden edzésen teljesítsen, legyen csapatjátékos, fitt, edzett, és legyen jó az állóképessége. És az "állóképesség" mindig a VB-k központi témája, azaz legyen szex vagy ne a meccs előtt?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vita még Platóntól indult, aki szerint a kufirc hiánya növeli a sportolók teldjesítményét, így a leendő olimpikonoknak nem ajánlott az ilyen irányú tevékenység, míg az idősebb Plinius viszont szembeszállt a kijelentéssel, jó 500 évvel később és ő kijelentette, hogy a jó szeretkezés erőt ad. De melyik bölcsnek van igaza?

Muhamad Ali egy bajnokság előtt 6-8 héttel már nem ért az asszonyhoz, nehogy elvonja a figyelmét/erejét. Bob Beamon, csak egyszer élte ki ösztöneit a verseny előtt, amikor 1968-ban megugrotta a világbajnoki csúcsot. Alexander Ovechkin is esküszik a szexre, mind a verseny előtt, mind utána. Romario ha tehette, minden meccs előtt áldozott a szenvedély oltára előtt, mert ettől sokkal könnyebbnek, légiesebbnek érezte magát. Ha meg nem volt meg a numera úgy érezte, hogy valami hiányzik.A tavalyi krikett bajnokságon, az indiaiak edzője Gary Kirsten bátorította a játékosait, hogy éljenek az élvezetnek, akár akkor is, ha nincs a közelben partner...

Egy sportkonferencián Luiz Inacio Lula da Silva a Brazil Szövetségi Köztársaság elnök kijelentette, hogy nagyon örül annak, hogy Maradona (az edzők között egyedül) engedélyezi a csapatában a hancúrt, mert így a brazil csapatnak nem kell túlságosan félni, ha az argentínok, az előző éjszaka miatt kissé zihálva, kimerülten, kerülnek az útjukba. Maradonáék orvosa csak annyira szabályozta le a dolgot, hogy ne délután 2 után történjen az aktus egy kubai szivar és jéghideg pezsgő kiséretében.

Chile és Anglia megtiltotta játékosainak, hogy a VB alatt összegyűrjék a lepedőt, a brazilok is csak a szabadnapjaikon vethetik be magukat aktívan az ágyba. Dunga megengedte játékosainak, hogy szabadidejükben, a kemény munka után úgy vezessék le a gőz, ahogy és akivel ők azt szeretnék. Fabio Capello viszont el szeretné kerülni, hogy az angol csapatról az idén ne a vaskos sztorik jusson az emberek eszébe, mint  2006-os VB esetében, így a WAG-okat (wives and  grilfriends - feleségek és barátnők.) tisztes távolságban tartja a játékosaitól. Az amerikaiak jelen esetben a VB  szabadelvű csapataihoz tartoznak; Bradley elvárja játékosaitól, hogy a legjobb formájukban érkezzenek a meccsekre és edzésekre, és ehhez alakítsák a magánéletüket is. Tehát a "rosszalkodás" nincs megtiltva, csak a lehető legkevesebb erőt vegye ki a férfinépből...

Dr Tommy Boone szerint (aki a "Sex Before Athletic Competition -- Fact or Myth." című könyv szerzője) abszolút nincs negatív irányú hatással az erotikus tevékenység a teljesítményre, sőt, segíti a játékost, hogy jobb kondícióba kerüljön, hiszen egy menet felér azzal, mintha kétszer-háromszor megmászott volna egy lépcsősort, és kb 20 kalóriát éget el. Sőt a szeretkezéssel csökken a stressz hatása, nő az önbizalom és fejlődik a testkép. Ha játékosunk stresszel küzd, nem fogja kihozni magából a maximumot, ugyanis a testének izmai nem lesznek elég lazák hozzá. Egy jó menettel viszont le lehet ereszteni a gőzt, és a játékosnak nemcsak az izmai lesznek elég lazák, hanem a pályára is tud koncentrálni. A szex növeli a tesztoszteron szintjét, ami által a játékos erősebbnek fogja érezni magát, versengőbbnek és asszertívabbá is válik. Különösen azok számára káros a szexuális aktus teljes megvonása, akik rendszeresen éltek nemi életet. Ez kb olyan hatással van az emberi szervezetre, mint egy alkoholistának az, hogy holnaptól nem ihat...

Tehát az idén kiderül az igazság: a szex ellenes brazil vagy a szex párti argentínok jutnak tovább...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportpszicho.blog.hu/api/trackback/id/tr32093835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

v79benno 2010.06.21. 12:44:54

Már bocsánat, de arról miért nem esik szó sose, hogy a női sportolóknak vajon szabad-e a szex verseny előtt? Őket nem fárasztja/lazítja? :)

Ttttúúróóó Kkiiitttyyyy yyyyy....y.yyy.yyy......yy 2010.06.21. 13:11:58

@v79benno: Így igaz! Pl. miért nincs szó a transzvesztiták - vagy nemváltó műtéten átesettek, illetve a kisgyermek sportolók szexmegvonásáról a versenyek előtt? Kíváncsi lennék, őket fárasztja, lazítja-e? Végülis olyan sokan képviseltetik magukat a foci vb-n, ahogy a nők is!!!
süti beállítások módosítása