Sportpszichó

Zsu: UUUUU-20

2009. október 24. - sportforras





UUUU azok a huszasok!!!! Most aztán megint van mire fel….a nemzeti büszkeség dagad és lehet ezerrel hallgatni az István a királyt a meccs után :o))
Hát igen ez a sport!!!!
Király ! Óriási volt, ahogy bejutottunk a legjobb négy közé.
Még  a meccs előtt hallgattam az egyik utánpótlás edzőt nyilatkozni az M1 Napkelteutánzat műsorában és aszonta azért ilyen jó a csapat mert mentálisan erősek!!
“Mentálisan erősek” Az mi? Mitől? Hogyan? Miért erősek? Mert még csak 20 évesek és övék a világ? Mert még nem rontották el őket a fásult edzők? Mert nem olvasnak napilapot? Mert nem a valós Magyarországon élnek ahol a csapból is a kishitűség, pesszimizmus és a kilátástalanság folyik ?
Nem ez így nem kerek. Ők miért tudnak gólt lőni a 118.percben a „nagyok“ miért nem?
Persze azért a végén kapott gól itt is megvolt a második félidő 83.percében O.K. De azért az betudható annak az általános sportpszichológiai és szabályszerűségnek, hogy a végén a nyerésreálló kicsit már ünnepel.
Hiába az örökös magyarázás, hogy gyerekek a meccsen itt és mostban vagyunk és ne ünnepelj előre...
Valahogy ebbe belecsúszik mindenki...Csak gondoljunk arra amikor mi csinálunk ugyanígy az életben nyerő helyzetben...kicsit hátradőlünk :o)
Aztán a Ghána meccs és végül a BRONZÉREM csata!!!!!
Gyönyörű meccsek voltak, hajtós, nyerni akaró játékosok és a végén még a szerencse is mellénk állt a megítélt 11-essel (szokatlan módon…..Le a magyar balsorssal végre, legalábbis a fejekben) és a Németh 11-es újrázással… (Az, hogy Gulácsi mennyi 11-est fogott meg, nem tartom szerencsének, az iskolapéldája volt a profizmusnak a nagybetűs koncentrációnak és intelligens játéknak!!!!!)


Érdekes komment volt az egyik népszabadság cikkben az a mondat, hogy “az egyiptomi vb annak lenyomata, hogy erős akarattal bármi megtörténhet.”…..


Érdekes komment és ami a fontos, hogy ez így is van. Csak azt magyarázza már el végre valaki, hogy honnan az az erős akarat?????
Erről kellene már írni, hogy mitől volt ilyen erős a csapat fejben. Fontos persze, hogy már az előző korosztályos bajnokságokban is együtt játszottak de az nem elég.
Jó lenne már olvasni a háttérmunkájukról és az is jó lenne ha a körülöttük dolgozó szakembereknek végre kikérnék a szakmai véleményét a “nagy” válogatottnál is.


Értem igen értem, hogy az U-20as VB-n sok olyan nemzeti válogatott volt ott akik másod vagy harmadvonalas játékosokat hoztak el, de ez engem nem érdekel. A mi fiaink jók voltak, együtt voltak és akartak győzni!!!!!! Ezt kellene már észrevenni!!!! Hogy EZ milyen sokat számít és végre el kellene hinni, hogy KELL EGY CSAPAT!!!! CSAPATÉPÍTÉS KELL!!!!VEGYÉTEK MÁR ÉSZRE!!!!


UI: Az persze nagyon jó, hogy a felnőtt válogatottnál van már sport szakpszichológus aki évek óta dolgozik a fiúkkal de olvasva a VB selejtező előtti programjukat heti 1x 1 óra csapatpszichológia NEM ELÉG!!!!! ADJANAK TÖBB IDÓT NEKI!!!!!


Gratulálok fiúk !!! Sokat adtatok Nekünk!!!!! Köszönjük a bronzérmet!!!


De jó lenne ha kiderülne, hogy Nektek is volt sportpszichológusotok :o)))))


Hivatkozás:       http://nol.hu/archivum/u__20_
                        sportgeza.hu/.../ezren_vartak_ferihegyen_az_u20-csapatot
                        www.hirtv.hu/sport/?article_hid=291097

A bejegyzés trackback címe:

https://sportpszicho.blog.hu/api/trackback/id/tr961765978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása